Gevolgen miskraam of vroeg gestorven baby op volgende zwangerschap

Ze is zwanger en zelf verloskundige. Eerder dit jaar verloor ze een kindje door een miskraam. “Het is niet genoeg”, zegt ze. “Ondanks alles wat ik doe om dit kind fysiek goed op te laten groeien, blijf ik het gevoel hebben dat het niet genoeg is. Dat was bij de eerste zwangerschap niet zo.” Met die energie gaan we de sessie in. De druk op de maag die ze voelt bij de gedachte ‘het is niet genoeg’ wordt groter als ze het een aantal keer hardop uitspreekt. De bijbehorende angst steekt z’n kop op. Ik laat haar de energie bevragen wat er nodig is. Na verschillende lagen komt ze uit bij ‘acceptatie’. Ik voel dat er hulp wil worden geboden door de spirituele wereld en vraag haar: “Zou je hulp willen?” Dat wil ze graag. Ze roept het aan. Het eerste wat zich bij haar aandient, is de miskraam. We leggen contact met de ziel van haar eerste kindje. Ik laat het haar energetisch op haar buik leggen, bij haar broertje. Ontroerd bedekt ze haar bolle buik met haar handen. De energie smelt voor even samen. Ik zing een mantra. “Er komt ruimte,” zegt ze. “Het voelt zo warm.” Ik laat de energie transformeren en hoor haar kinderen op een gegeven moment zeggen: “Mam, we groeien ook zonder jou.” Ik deel het met haar. Zie haar wenkbrauwen optrekken, alsof ze zegt…die zit. Wat doet het met je om dat te horen, vraag ik haar? “Het bevrijdt,” antwoord ze. “Dat ik niet voor alles verantwoordelijk ben. Dat ze hun eigen pad hebben, net als ik.” De energie is heel krachtig, ik voel en zie dat er diepe heling plaatsvindt. Tussen haar en haar twee kinderen. Ik plant samen met haar in deze energie een nieuw zaadje, waarin ze kunnen gedijen: ‘Er is voldoende. Het is genoeg.’

 

Met deze sessie heeft ze haarzelf en haar kinderen een grote dienst bewezen. Voor alle drie is er nu ruimte om in meer zuiverheid hun zielenreis voort te zetten, zonder te worden beperkt door deze vernauwende energie die hen verbonden hield.  Ik druk haar op het hart haar zoon later te vertellen dat hij het 2de kind in het gezin is. Omdat hij anders altijd het vage gevoel zal houden dat er iets niet klopt. Dit blijkt ook uit een andere sessie die ik nog geen dag later deed...

 

Is er iets mis met me?

Die vraag ‘hoort’ hij zolang hij het zich kan herinneren. Eenentwintig is hij nu. Een creatieve geest. Na wat zoektochten in paddo’s en lsd waar hij het antwoord op die vraag hoopte te vinden, komt hij bij mij. “Ik weet niet eens of ik het zelf denk, ”zegt hij. “Iets zegt dat er iets mis is. Is dat zo? Ben ik gek? Mensen vinden me wel vaak gek.” Tijdens de intake vraag ik door. Wat hij beleeft en waarneemt, hoe dat voelt. “Dit is hoe het kloppend voelt,” zegt hij, en danst in sierlijke bewegingen even door de yurt. Stopt dan en zegt: “En dan hoor ik het weer, dat het niet ok is.” Zijn levensenergie kan duidelijk niet vrijuit stromen, wordt ergens geblokkeerd. Aan het einde van de intake zie ik ineens het volledige plaatje als hij tussen neus en lippen door vertelt dat hij een broer heeft, die drie dagen na zijn geboorte is gestorven. Tja…hoe beleeft een vrouw dan een volgende zwangerschap?

 

In de daaropvolgende InnerGuidance sessie nodig ik de energie uit. Haak aan bij de ervaring van open zijn versus terugtrekken. De muziek en mijn handen doen zijn werk. Ik begeleid hem op een innerlijke reis naar het begin.  Zonder het te benoemen, weet ik dat hij opnieuw ervaart in de baarmoeder te zijn. Hij beleeft het volledig, de energie die hem beperkt: de gedachten van zijn moeder en alles wat daar collectief aan verbonden is. Ik nodig diegene uit waar de energie bij hoort, en weet dat het zijn broer is. Ik vraag hem het terug te nemen, te transformeren. De bevrijding volgt onmiddellijk. Het lichaam van mijn cliënt begint zachtjes te bewegen, alsof water in een stilstaande rivier gaat stromen. Er volgt een prachtige verruiming in de energie, met heel veel liefde kracht en licht.

 

Na de sessie praten we na en vraag ik hem eerst naar wat hij beleeft heeft. Het klopt volledig. Met mijn uitleg kan hij alles eindelijk plaatsen. Hij zucht van verlichting. Hij is verwonderd en diep geraakt. Het is een heel zuiver en gevoelig mens, die vanaf nu zijn ware zelf kan zijn en uitdragen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.