De kracht van energy medicine: 'Voor het eerst voel ik dankbaarheid'

‘Ik heb al 40 jaar een eetstoornis. Heb nog heel weinig energie,” schrijft ze me. “Heb al zoveel therapieën geprobeerd, twee keer opgenomen geweest en last van dwangmatig denken. Ik begrijp nog steeds niet waarom het zo moeilijk voor me is om te leven.”

 

Voordat ze bij me komt in de yurt, zegt ze de afspraak twee keer af. De eerste keer laat ik het er bij. De tweede keer dat ze wil afzeggen, voel ik dat ik haar moet helpen om over de angst heen te stappen. Ik mail haar een visualisatie, een energy medicine oefening. Om haar te laten voelen wat er IS, voorbij het denken, voorbij de weerstand en angst. Ze besluit te komen.

 

Het kleine vonkje

We maken kennis. Ze vindt het erg spannend. Ik laat haar vertellen. Hoor en voel dat ze bewust is. De overtuiging van ‘het heeft toch geen zin’ zit heel diep. ‘Waarom ben je hier, vraag ik haar?’ Ze grijpt haar buik vast en zegt: “Ergens zit er nog een heel klein stukje dat er zin in heeft en nieuwsgierig is.” Dat is genoeg, zeg ik. Het is aan jou om te besluiten of dat kleine vonkje wint of je gedachten. We hebben geen verwachtingen, we beginnen gewoon. Bij dat vonkje. Stap voor stap.

 

Het Licht

Tijdens de eerste energetische sessie meet ik haar systeem. De energiewaarden zijn erg laag en haar aura voelt ‘leeg’ terwijl ik met haar begin te werken. Ik kom in contact met haar ziel. Het voelt alsof er angst is om volledig in het lichaam in te dalen. Angst om ‘het licht’ kwijt te raken. Ik leg mijn handen boven en onder de Core Star – het punt in het lichaam dat relateert aan de ‘divine essence’- en laat er energie in stromen. Het aura vult op. Ik vertel de ziel dat het veilig is, dat het Licht er altijd is.

 

Ik deel mijn bevindingen na de sessie en geef een oefening mee – de chakra connection- die ze zelf kan doen. We formuleren samen een mantra om haar trilling te verhogen: ‘ik laat het goddelijk licht stromen’.  Zodat ze de verbinding gaat voelen met het energieveld, dat ze is. Zich gaat herinneren wie en wat ze werkelijk IS.

 

Beproeving

Ze boekt een volgende sessie, die ze de week erna ook weer wil afzeggen. Dit keer reageer ik niet. Maar geef haar de tijd om het besluit op de ochtend van de afspraak te nemen. Het vonkje wint. Ze komt. We gaan verder.

 

Tijdens de tweede sessie voel ik de weerstand, de blokkade en vraag haar: ‘Ben je bang voor God?’ Ik denk het wel, antwoordt ze. We plannen een Inner Guidance sessie. Om het gesprek met ‘God’ aan te gaan, wie of wat dat ook voor haar is. Geef haar huiswerk om op te schrijven waarom ze niet beter wil worden. Om in te zien welke overtuigingen ze daaromheen heeft gecreëerd over wat dat inhoudt. Ze beseft hoe hoog ze de lat legt voor zichzelf. Ik vraag haar later om die overtuiging te herzien. Ze antwoordt: ‘Ik wil wel beter worden als dat betekent dat ik vrede heb met mijn leven.’

 

 

Van illusie naar waarheid

Ik feliciteer haar als ze voor de derde keer komt. Ze heeft de afgelopen twee weken geen poging gedaan om af te zeggen. Ze is er, ondanks de zenuwen voor de sessie. De vibratie van muziek en klank neemt haar mee. Ik begeleid haar op haar reis naar binnen. We nodigen de angst uit en ‘God’. “Ik ben niet goed genoeg”, roept ze. Ik laat het haar herhalen, luider en luider. Drum. Begeleid haar met mijn handen. En dan komt de  energy shift. ‘Is het waar,’ vraag ik? Nee, schud ze zachtjes en verdrietig. Nee. ‘Ik mag er zijn. Ik ben goed zoals ik ben.’

 

Trots

Als ze twee weken later voor de volgende sessie komt, meet ik een grote vooruitgang. Al haar chakra’s zijn open en de energie toename is enorm vergeleken bij de eerste sessie. Als ik haar vraag hoe het gaat, zegt ze: ‘Vandaag niet zo goed. Maar overall gezien, heb ik meer energie. Voelt het vlammetje sterker. Wil ik verder. Ik twijfel nog steeds wel of het zin heeft, maar het bepaalt niet meer wat ik doe.”

 

Ze zou het niet geloofd hebben. Als ik haar -  (nog maar!) zes weken geleden - verteld zou hebben dat ze vandaag na haar 4e sessie de deur uit zou gaan met de woorden: “ Ik ben trots op mezelf. Mijn energie is verbeterd en voor het eerst in mijn leven voel ik soms dankbaarheid.  Je leest het altijd. Hoe belangrijk het is om dankbaar te zijn. Maar ik kon het nooit voelen. Nu weet ik wat het is.”

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

In 2019 werken wij samen verder. Zonder agenda, maar met positieve intentie. Laten we de kracht van magie en liefde stromen, om dat te laten ontstaan wat er wil ontstaan.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

NOOT VAN MIJ, Mireille

Dit is een ode aan iedereen die ondanks alle angst, weerstand en blokkades een stap neemt. Ondanks - en doordat-  dat wat er achter je ligt, op zoek gaat.

 

To become, and become and become. Ever evolving.

Reactie plaatsen

Reacties

Astrid
4 jaar geleden

wat een prachtige ervaring van deze vrouw, die nu dankbaarheid ervaart