Wat is healing?

‘WAT IS NOU EIGENLIJK HEALING?’ Ik hoor die vraag vaak en het antwoord is niet zo eenvoudig. Het is simpeler om met pijn of klachten naar een arts te gaan, een pilletje of zalfje te krijgen en dat het over is. Dat valt met het verstand te begrijpen, een logisch 1-2-3tje. Maar we weten allemaal dat het medicijn niet de oorzaak weg neemt, maar het symptoom. De vraag waarom de klacht er is, wordt hiermee niet beantwoord en de oorzaak ervan wordt niet ontmoet. En dat is wel nodig als we werkelijk willen helen op het diepste niveau. Het vraagt om verbinding met dat wat er is.

 

Verhalen die aan ons kleven en die uitmonden in angsten, twijfels of andere blokkades willen gehoord en gezien worden. Altijd gaan die verhalen over jou en iemand anders en dient de verbinding te worden hersteld die verloren is gegaan of gemist. We zijn niet anders dan die ander, dat denken we vaak wel, maar dat is niet het geval. Die ander komt je altijd iets leren, in welke verkapte vorm dan ook. Dat is hoe bewustzijn werkt en hoe bewustzijn groeit en uitbreidt.

 

Energy medicine, sjamanisme, healing: hoe je het ook noemt, werkt met het onderbewuste veld. Daar waar de roots liggen van verkrampingen die in je energie systeem zijn ontstaan. Soms moeten zaken bewust worden om te kunnen helen, maar vaak ook helemaal niet. Soms is het nodig dat het verhaal zich vertelt, andere keren is het van het grootste belang dat het lichaam kan loslaten wat vast zit. Healing omvat een zeer breed spectrum en kent vele uitingsvormen. Wat maakt dat iedere healer uniek is, want ieders kanaalschap is uniek.

 

De samenwerking met Spirit of ook wel ‘het veld’ genoemd en de mate waarin een healer zuiver hierop is afgestemd, bepaalt de kwaliteit en impact van de healing. Maar ook hoe jij erin staat. Ben jij echt op zoek naar heling? Dat betekent glas eerlijk en open zijn naar jezelf en je innerlijk binnenste buiten keren. Je wonden ontmoeten. Daar is lef en moed voor nodig en doorzettingsvermogen, omdat je niets liever wilt dan het zuivere, pure licht zijn dat je bent. Is het zwaar? Nee eigenlijk niet, het is zwaar om in weerstand te zijn en tegen te houden wat je werkelijk bent. Niet waar?

 

Als ik kind vroeg ik altijd ‘waarom?’. Ik was altijd geïnteresseerd in de vraag achter de vraag. Wat drijft jou? Die nieuwsgierigheid heeft gemaakt dat ik mijn gave van helderweten en heldervoelen heb ontdekt. Inmiddels heb ik een eigen taal voor energie ontwikkeld. Als een alchemist werk ik met iemands veld, vaak voorbij mijn eigen bewuste weten. Met muziek en mijn stem (audio of geschreven woord) speel ik met de energie, zodat het uitgenodigd wordt om zijn ware gezicht te laten zien.  Of ik ga in Trance en laat het volledig over aan de energie die door mij - als een doorgeefluik - wil heen stromen.

 

Ik ben een moderne sjamaan. Het lijkt zo gewoon en toch is het dat niet hier in onze Westerse samenleving. Omdat we deze oude kennis zijn verloren. Maar steeds meer herinneren we het ons - en masse. Misschien herken je daar iets in, voel je dat je meer bent dan de rollen die je vervuld in het dagelijks leven.

 

In mijn programma De Sjamaan in Jou en andere laat ik je weer kennismaken met een wereld die je misschien vergeten bent, maar die er wel is. Ik beloof je dat het magisch wordt. Je hoeft niks te kunnen en niks te doen. Alleen maar aanwezig zijn, in jezelf en laten gebeuren, wat wil gebeuren. Het brengt verwondering en liefde, met een vonk in jezelf die nooit meer verloren gaat.

 

Ik zie je graag.

 

Mireille 

Reactie plaatsen

Reacties

Katunka
3 jaar geleden

Even een compliment op deze vroege ochtend.
En een dank je wel, voor het sturen van je ervaring en visie, de wereld in. Voor wie het maar wil lezen, ontvangen of er naar op zoek is.
Op zo een fijne manier steeds. Helder, liefdevol en met weloverwogen woorden.

Goed bezig lieve vrouw !

Katinka

visser Visser
3 jaar geleden

Hai Mirreile, je hebt mij nieuwsgierig gemaakt,ook wat ik zelf voor mogelijkheden heb als Healer. Groetjes Piet